PARISKA TORTA

za kore je potrebno 12 jaja,12 kašika šecćra, 15 kašika mlevenih oraha

i 3 kašike brašna

Ispeći 3 kore - svaku od 4 cela jaja, 4 ravne kašike šećera,5 kašika mlevenih oraha i 1 kašika brašna

veče pre toga  napraviti fil. od: 1 litra i 250 ml slatke pavlake
( 5 komada ja uzimam  kravicu)
225 gr.čokolade za kuvanje koju  obavezno izrendati ili sitno samleti
250 gr. šećera

U šerpu sipati pavlaku, dodati šećer i svu izrendanu čokoladu i pustiti  1-2 ključa da se šećer i čokolada istope  i skloniti sa ringle. Ostaviti da se ohladi uz povremeno mešanje da se ne stvori korica po površini.Kada se ohladi pokriti i staviti u frižider do sutradan da se dobro odhladi.Sutradan mutiti  mikserom na brzini  1( jedinici) a pri kraju na 2( dvojci) dok
se ne dobije lep fil. Potrebno je oko 3-4  minuta. Ohladjene kore filovati i ukrasiti tortu.